05
наурыз
2025
Органолептика-сезім мүшелерінің қабылдауын талдау негізінде өнім көрсеткіштерін сапасының анықтау. Органолептика — метод определения показателей качества продукции на основе анализа восприятий органов чувств: зрения, обоняния, слуха, осязания, вкуса.
Балабақшадағы кешкі асқа ұтымды тамақтану балаларға әртүрлі және теңдестірілген тамақ беруді қамтиды. Сонымен қатар, балабақшадағы кешкі ас жеңіл және сіңімді болуы керек. Балалар күннің көп бөлігін өткізіп үлгерді және ұйықтар алдында күштерін қалпына келтіру керек. Сондай-ақ, кешкі ас балалардың тамақтануға қуанышты болуы үшін жағымды және тәбетті болуы керек.
Рациональное питание на ужин в детском саду предполагает предоставление детям разнообразной и сбалансированной пищи.
Вместе с тем, ужин в детском саду должен быть легким и легкоусвояемым. Дети уже прошли большую часть дня и им необходимо восстановить силы перед сном. Также ужин должен быть приятным и аппетитным, чтобы дети с удовольствием ели.