Тамақтандыру » ГККП "Ясли сад №121"
Алматы қаласы Білім басқармасының
«№121 бөбекжай-балабақшасы»
мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны
Меңгеруші :
+7(707) 355-65-85
Әдіскер:
+7(707) 355-65-85
Нашар көрушілер
нұсқасы
» Тамақтандыру
Мектепке дейінгі ұйымда дұрыс тамақтануды ұйымдастыру.Организация здорового питания в дошкольной организации. Таңғы ас. Завтрвк.
16
қазан
2025
Мектепке дейінгі ұйымда дұрыс тамақтануды ұйымдастыру.Организация
 Мектепке дейінгі жастағы баланы тамақтану мәселелеріне қатысты негізгі ережелерге үйрету және тамақтану мәдениетін қалыптастыру маңызды. Балалар мен ата-аналарды дұрыс тамақтану негіздеріне оқыта отырып, мыналарға назар аудару қажет: құрамы төмен майлар, қаныққан майлар мен холестерин бар рационды таңдаудың маңыздылығы; көкөністерге, жемістерге және дәнді дақылдардан жасалған өнімдерге бай рационның пайдалылығы; қант және жеңіл көмірсулар тұтынуды шектеу қажеттілігі; натрийге бай тұз бен
Кешкі ас. Ужин.
13
қазан
2025
Кешкі ас. Ужин.
Кешкі астың құрамы: көкеністер мен сүзбеден тағамдар, ботқалар; Состав ужина: блюда из овощей и творога, каши;
Органолептика-сезім мүшелерінің қабылдауын талдау негізінде өнім көрсеткіштерін сапасының анықтау. Органолептика — метод определения показателей качества продукции на основе анализа восприятий органов чувств: зрения, обоняния, слуха, осязания, вкуса.
05
наурыз
2025
Органолептика-сезім мүшелерінің қабылдауын талдау негізінде өнім
Балабақшадағы кешкі асқа ұтымды тамақтану балаларға әртүрлі және теңдестірілген тамақ беруді қамтиды. Сонымен қатар, балабақшадағы кешкі ас жеңіл және сіңімді болуы керек. Балалар күннің көп бөлігін өткізіп үлгерді және ұйықтар алдында күштерін қалпына келтіру керек.  Сондай-ақ, кешкі ас балалардың тамақтануға қуанышты болуы үшін жағымды және тәбетті болуы керек. Рациональное питание на ужин в детском саду предполагает предоставление детям разнообразной и сбалансированной пищи.  Вместе с тем,
Таңғы асқа органолептикалық бағалау. Органолептическая оценка завтрака.
11
ақпан
2025
Таңғы асқа органолептикалық бағалау. Органолептическая оценка
Таңғы ас ыстық тағамнан (бірінші немесе екінші) және ыстық сусыннан, жұмыртқа, сары май немесе ірімшік қосылған бутербродтан тұрады. Завтрак состоит из горячего блюда (первого или второго) и горячего напитка, а также бутерброда с яйцами, маслом или сыром.