Тамақты сақтау және дайындау үдерісіне және ас үйге деген санитарлық-Гигиеналық талаптарды қатаң түрде сақтау балалардың тамақтарын дұрыс ұйымдастыру үшін маңызды. Балабақшаға келіп түсетін барлық азық-түліктер санитарлық ережелерге сәйкес санитарлық-эпидемиологиялық қорытындылары бар.Бесін ас - сүт, ішетін йогурт, шырын, печенье, тоқаштар беріледі. Строгое соблюдение санитарно-гигиенических требований к хранению и процессу приготовления продуктов и на кухне важно для правильной организации
Полдника в детском саду. В правильном меню дошкольников все приёмы пищи очень важны. Каждое блюдо, которое подаётся в течение дня, поддерживает здоровье, придает силы и помогает детскому организму активно развиваться. И полдник не являются исключением.
Түскі ас салат, бірінші, екінші (негізгі ыстық тағам еттен, балық немесе құстан) және үшінші (компот, шай, шырындар және кисель) тағамнан тұрады. Пісірілген және жас көкөністерден күрделі емес салаттар дайындалады.