Ас мәзірі » ГККП "Ясли сад №121"
Алматы қаласы Білім басқармасының
«№121 бөбекжай-балабақшасы»
мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны
Меңгеруші :
+7(707) 355-65-85
Әдіскер:
+7(707) 355-65-85
Нашар көрушілер
нұсқасы
Органолептика-сезім мүшелерінің қабылдауын талдау негізінде өнім көрсеткіштерін сапасының анықтау. Органолептика — метод определения показателей качества продукции на основе анализа восприятий органов чувств: зрения, обоняния, слуха, осязания, вкуса.
05
наурыз
2025
Органолептика-сезім мүшелерінің қабылдауын талдау негізінде өнім
Балабақшадағы кешкі асқа ұтымды тамақтану балаларға әртүрлі және теңдестірілген тамақ беруді қамтиды. Сонымен қатар, балабақшадағы кешкі ас жеңіл және сіңімді болуы керек. Балалар күннің көп бөлігін өткізіп үлгерді және ұйықтар алдында күштерін қалпына келтіру керек.  Сондай-ақ, кешкі ас балалардың тамақтануға қуанышты болуы үшін жағымды және тәбетті болуы керек. Рациональное питание на ужин в детском саду предполагает предоставление детям разнообразной и сбалансированной пищи.  Вместе с тем,
Таңғы асқа органолептикалық бағалау. Органолептическая оценка завтрака.
11
ақпан
2025
Таңғы асқа органолептикалық бағалау. Органолептическая оценка
Таңғы ас ыстық тағамнан (бірінші немесе екінші) және ыстық сусыннан, жұмыртқа, сары май немесе ірімшік қосылған бутербродтан тұрады. Завтрак состоит из горячего блюда (первого или второго) и горячего напитка, а также бутерброда с яйцами, маслом или сыром.
Ата-аналар тарапынан дайын тағамның органолептикалық сапасын бағалау сәтінен .
30
қыркүйек
2024
Ата-аналар тарапынан дайын тағамның органолептикалық сапасын бағалау
Тамақты сақтау және дайындау үдерісіне және ас үйге деген санитарлық-Гигиеналық талаптарды қатаң түрде сақтау балалардың тамақтарын дұрыс ұйымдастыру үшін маңызды. Балабақшаға келіп түсетін барлық азық-түліктер санитарлық ережелерге сәйкес санитарлық-эпидемиологиялық қорытындылары бар.Бесін ас - сүт, ішетін йогурт, шырын, печенье, тоқаштар беріледі. Строгое соблюдение санитарно-гигиенических требований к хранению и процессу приготовления продуктов и на кухне важно для правильной организации